Krajevna skupnost Vače

Logotip_Ks_Vace-Urška-Matoh-Bračič

Spremembe na linijskem prevozu Vače – Litija

S 1. julijem bo na javnem prevozu do Litije prišlo do nekaj pomembnih sprememb. Prevoze na liniji Vače – Litija bo izvajal Nomago d. o. o. z dosedanjima podizvajalcema. Poleg tega bodo z začetkom julije za prevoz do Litiji uvedene vozovnice. Prevozi bodo še naprej brezplačni za upokojence, starejše, invalide in vojne veterane, dijaki in študenti pa bodo lahko uveljavljali subvencionirano mesečno vozovnico (IJPP).
Osnovnošolci morajo po novem vožnjo plačati. V KS skupaj z Občino Litija že iščemo rešitev za to težavo, saj se zavedamo, da veliko osnovnošolcev dnevno odhaja na obšolske aktivnosti v Litijo. Upamo, da najkasneje do začetka novega šolskega leta najdemo rešitev, ki bo ustrezala vsem, in vas vabimo, da sledite FB KS Vače in tej spletni strani za več informacij.
Prav tako se z Občino Litija pogovarjamo tudi glede ureditve javnega prevoza do Sp. Slivne, ki je ni več v novem okvirnem voznem redu. Kot so nam pojasnili, je Občina z novim izvajalcem prevozov že v dogovorih glede tega, a je treba najprej urediti status postaje v Sp. Slivni. 
***

Cene enkratnih vozovnic:

razdalja v km cena v €
do 5 1,30
nad 5 do 10 1,70
nad 10 do 15 2,10
nad 15 do 20 2,50
nad 20 do 25 2,90

Cena enkratne vozovnice za vsakih nadaljnjih 5 km poveča za 0,40 €. Od 1. 7. 2024 dalje bo prevoze na omenjenih linijah izvajal Nomago d. o. o. z dosedanjima podizvajalcema.

Accessibility