Krajevna skupnost Vače

Logotip_Ks_Vace-Urška-Matoh-Bračič
Pogled na trg iz zraka

Veseli december na Vačah

V ponovoletnem januarskem zatišju se je prijetno ozreti v decembrske dni, ko smo imeli na Vačah zares pester nabor dogodkov. Pod črto lahko sklenemo: imeli smo se lepo, ob letu osorej spet ponovimo.

 

Andrejev sejem in prižig lučk

Tradicionalno na Vačah začenjamo december z Andrejevim sejmom. Prvo decembrsko nedeljo, 3. decembra, so naš trg napolnile številne stojnice, polne izdelkov lokalnih ponudnikov. Sejem je z nastopom odprla domača vokalna skupina Fibula. Veliko število obiskovalcev je znova potrdilo, da krajani in krajanke cenijo in podpirajo domače izdelke iz lokalnega okolja. Ta dan je cerkev obiskal tudi Sv. Miklavž in najmlajšim namenil nekaj spodbudnih misli, da so tako lažje počakali na samo obdaritev na dan Sv. Miklavža.

Fibule so nas s svojim petjem razveselile tudi ob prižigu lučk. Ob prav nič zimskih temperaturah in hotdogih izpod mladih rok Vaške kuhne se je naše druženje zavleklo kar pozno v noč. Za naše krajane smo tokrat pripravili še posebno presenečenje: premierno projekcijo dokumentarnega filma Cerkev Sv. Andreja, ki smo ga jeseni pripravili skupaj z ETV (ogledate si ga lahko na Youtube kanalu KS Vače).

 

Obisk Dedka Mraza in smrečica želja

Za zaključek meseca (in leta) pa je naše najmlajše obiskal še Dedek Mraz. Ker je na Vačah vsako leto več otrok – letos smo na obdarovanje povabili 122 otrok do 10. leta starosti – smo prireditev organizirali v telovadnici. Naša zavzeta ekipa je otrokom s prekrasno okrašeno dvorano ustvarila pravljično vzdušje, v katerem je kar pokalo od napetega pričakovanja. Da smo lažje zdržali do prihoda dobrega moža, nas je s predstavo ‘Srečko najde dom’ zabavalo Družinsko gledališče Kolenc.

Seveda pa nismo pozabili niti na želje odraslih: tudi tokrat ste lahko ves december svoje želje »shranili« na smrečici želja ob pešpoti na Slemšek. Pravijo, da se takšne želje najhitreje uresničijo, in srčno upamo, da je res tako!

Ob začetku novega leta vam tudi mi želimo veliko zdravja in zadovoljstva, vsem nam pa še več prijetnih druženj na trgu Vače. Kaj zanimivega se pri nas dogaja, pa lahko izveste, če nam sledite na facebooku in tej spletni strani.

Accessibility